Ubbergen in Beeld Cover
Ubbergen in Beeld Cover

Het fotoboek “Ubbergen in Beeld” is een van mijn eerste opdrachten geweest na de start van mijn bedrijf, eyMotion. Dit boek, dat de gemeente ter gelegenheid van de herindeling liet samenstellen, ontvingen alle huishoudens en bedrijven in de gemeente Ubbergen.

De gemeente Ubbergen vormt samen met Groesbeek en Millingen aan de Rijn een nieuwe gemeente. Een nieuw begin betekent afscheid van het oude. Dat oude – de vele fraaie beelden die te vinden zijn binnen de gemeentegrenzen – wil de gemeente graag met inwoners en bedrijfsleven delen. Met een knipoog. Want de gemeentegrenzen veranderen, maar die mooie en prettige woon- en werkomgeving blijft gewoon bestaan.

Mede geïnspireerd door wat kinderen uit groep 7 en 8 van onze basisscholen als leuke of soms zelfs spannende plekjes aanwezen, stuurde de gemeente Mark Toonen van eyMotion op pad. Die werkwijze leverde gevarieerd beeldmateriaal op. Het boek ‘Ubbergen in beeld’ biedt prachtige foto’s en is daarmee een ode aan het vele moois dat de gemeente bood en zal blijven bieden.

“Hoewel een groot deel van mijn werk bestaat uit het fotograferen van portretten en het maken van websites, is mijn grootste hobby natuurfotografie. Daarom vond ik het een eer om met mijn camera dit prachtige gebied, waar mijn opa vroeger jachtopziener was, vast te leggen”.

Er is geen passendere locatie dan het vernieuwde gemeentehuis van Groesbeek om beelden uit dit fotoboek tentoon te stellen. Deze expositie is te bezoeken t/m augustus en is vrij toegankelijk.

De beelden getoond op de expositie zijn:

“Galloways in de mist”

Kijkend vanuit de polder over de waal naar het dorpje Gendt aan de overkant, geeft de ochtenddauw een schilderachtige uitzicht.

“Heuvelrug in de herfst”

Met een prachtig pallet aan herfstkleuren is de heuvelrug van Beek op zijn mooist.

“Waterrad”

Een door de basisschoolleerlingen veel genoemd favoriet plekje was het waterrad tegenover het voormalig gemeentehuis. Door het gebruik van bijzondere fotografische technieken is dit beeld op een unieke wijze vast gelegd.

“Konikpaard”

Een bevroren beeld van een Konikpaard na het nemen van een zandbad. Fotografie is een medium wat datgene toont, wat met het blote oog niet waargenomen kan worden.

“Meertje bij de Spruitenkamp”

Op een windstille dag is de weerspiegeling van de oude boerderijen aan de Spruitenkamp in de Ooij levensecht.

“Op het land en in de lucht”

Ondanks de wilde dieren een sereen beeld van de polder.